<< - Ski - Løp - Svømming - Duatlon - Triatlon -
Språk English - Engelsk
Språk Norsk - Norwegian
Med bilder og historier
NM Duatlon 2001-09-22
Hasle-Løren inviterte til NM Duatlon 22. september, i fint høstvær. Vi var mannsterke til start,
og fikk en finfin fjerdeplass med Sveinung Vea. Anders Aukland og Brita C. Mustad vant suverent. Vi gratulerer!

 Løypa var tildels knallhard, første løpsetappe bestod av tre runder som gikk bratt opp og ned i ett kjør. Så kom seks runder x ca. fem km på sykkel, med innlagt "Mørdarbakke" på hver runde, fulgt av en hard runde pluss tre ganger rundt fotballbanen til fots igjen. Og løypa skillte til de grader.

Anders Aukland og Brita C. Mustad ledet hver sin klasse fra start til mål. For Anders ble det gjentagelse fra i fjor, men den tidligere orienteringsløper Brita "debuterte" med seier over ringrevinner som Kristin Lie, Anne Eldegaard og Camilla Hott Johannesen. På kvinnesiden ble det fort klart at Anne kanskje ikke hadde helt dagen når det gjaldt løping. Og Kristin hadde ikke helt dagen når det gjaldt "dippedutter". Kristin brukte duatlonpedaler, en slags platformer for joggeskoa, som gjør at man sparer verdifulle sekunder i vekslingen. Det vil si hvis man ikke må løpe tilbake å lete etter dem fordi man ikke har festet dem skikkelig.

På herresiden ble det aldri spennende i gullkampen. Anders A var i tet fra start og hadde et helt annet  steg enn de konkurrerende langrennsløpere, triatleter og syklister. Etter første løping var bror Aukland nummer to, med Sveinung like etter på en tredjeplass. På syklingen endret en del seg. Anders Aukland kom inn først et hav av tid før nummer to og sikret seieren. Men en av medaljefavorittene, Erik Johnsen, brøt og inn til siste løping hadde Patrick Åserud blåst forbi både Sveinung og bror Aukland. På siste løping var eneste spenning kampen om tredjeplassen, men det ble vel aldri noen kamp. Palplassen ble Aukland, Johnsen, Aukland. Og Frikransen fikk en finfin fjerdeplass med Sveinung, gratulerer!

I tillegg til Sveinung stillte Njål, Clive, Trond, Gunhild, Tim og Ola Magnus til start for Frikransen, samt Arild og Sture for Vidar. Ola Magnus var desverre ikke helt frisk og måtte stå av etter en runde av løpingen, mens Tim hadde fått et tips av Arild og prøvde å sykle med råtne dekk som punkterte etter 200 m sykling. Synd, men kjenner  vi dem rett kommer de nok sterkere tilbake neste år.

Det er en del å si om selve arrangementet, spesielt når det gjelder sykkeldelen. Asfalten var kanskje ikke helt egnet til et NM og sikkerheten en del steder en vits, men det gikk jo bra. Og det er jo litt underlig å være til stede på et NM hvor 2/3 av medaljørene har gått hjem når medaljer skal deles ut, men det sier jo noe om hvor alvorlig de fleste tar et slikt NM. Og dette med å gi både første- og andrelaget til Vidar lagmedalje, er slikt vanlig i andre idrettsgrener? I sykling og langrenn f.eks.

Bilder av glade og slitne utøvere

Fortell om dine opplevelser under...


       *      *