<< - Medlemmer - Butikken -
Språk English - Engelsk
Språk Norsk - Norwegian
Ny triatlet til klubben
Velkommen Tom B 2001-10-19
Fra sofa og røyk, til langdistansetriatlon og øl. Tom B er på full fart inn i klubben og drar til Ironman Lanzarote.

Hyggelig å kunne få lov til å bli medlem, jeg har mast på Hårek i lengre tid om å få være med, men han har vært litt tilbakeholden med å dra gamle gubber inn i klubben, jeg blir 40 til neste år (Web.red: Hårek, vi må ta en prat snart).

Dette er meg i korte trekk: Jeg er gift med Annhelen og har 3 barn (gift siden 1985). Vi bor i Våler i Østfold og er utdannet bilmekaniker. Nå jobber jeg på delelager og ettermarket hos Bertel O Steen i Moss. Jeg begynte ikke å trene før jeg var 30 år. Før det levde jeg et sofaliv, med røyken som hobby.

Min treningskarriere begynte med en løpetur på 400m, jeg fikk blodsmak i munnen og måtte stoppe. En nær døden opplevelse så god som noen, men etter flere løpeturer og mindre røyking begynte form og treningslyst å komme. Jeg begynte å sykle 2-3 år senere, da jeg og en kamerat bestemte oss for å sykle Trondheim – Oslo. Noe som jeg ikke klarte og måtte bryte, unnskyldningen var et jævlig regnvær. Dette var et stort nederlag og jeg bestemte for å lappe på min dårlige samvittighet å sykle jotunheimen rundt 430km. Dette klarte jeg med mye slit å gjennomføre, 5 ganger har det blitt til nå. Jeg syklet Trondheim - Oslo året etter, også det gikk bra. Jeg har aldri brutt et løp etter det.

I 1996 begynte jeg og en annen løper å leke med tanken om en full ironman. Men det ble ikke bestemt før høsten 1998 at vi skulle dra til Kalmar 1999. Problemet var for meg at jeg ikke kunne svømme! Jeg snakket med en svømme kyndig om å lære crawl, men han bare fnøs. Lære å svømme crawl på 6 mnd ? Umulig! Selvsagt meldte jeg meg på svømme kurs og begynte å trene. Kalmar 1999 gjennomførte jeg med ok stil, svømmingen gikk bra på 1,19 crawlet hele veien. Min beste notering er kalmar 2000 - 1 plass i åpen klasse på tiden 10,34, da var jeg kry.

Min hovedhobby er nok løping og jeg har løpt ca 20 maraton. Mitt beste var i Drammen 2000 – 2 t 58min. I år var det jævlig, det var våt vær og det ble 3,01 men jeg er fornøyd etter en sommer med båtliv og øl og lite trening. Jeg er nå meget motivert til å trene, har meldt meg på Lanzarote 25 mai 2002. Vil selvfølgelig prøve å komme til Hawaii, men vet at det blir tøft.


       *      *