Nyheter - Sykling - Multisport - Trening - Forum - Medlemmer - Oslosykkelcup.no - www.klatringen.com -
Språk English - Engelsk
Språk Norsk - Norwegian
Frikransens diskusjonsforum

Her får du anledning til å lufte dine meninger i et fellesskap av mer eller mindre modne meningsytrere.

Bruk vårt treningsforum for å verve treningskamerater


Spar ikke på konfekten. Mener du noe om treningene våre, om draktene våre, om hjemmesidene, festene, været, styret, ja hva som helst, slå til og stå for dine meninger.


       *

 • Frikransen trening uke 37
  Skrevet av Thomas [2014-09-08]
  Da er det klart for siste klubbrittet, og det betyr også siste uke med organisert trening. Flere av oss trener uorganisert på det faste dagene, så ikke heng med hodet fordi det ikke kommer en e-post på mandagen.

  I morgen møtes vi kl. 18 på Brekke. Vi tar treningen litt der og da, men vær klar for noen bakkespurter og litt Tabata.

  Torsdag er det siste klubbritt for sesongen. Vi møtes kl. 18 på Brekke og sykler til kirkebakken hvor vi tar av til Greveveien. Vi følger veien over den lange, slake stigningen og den korte, litt brattere, før vi kommer på hovedveien igjen og sykler denne til vi tar av på gamleveien like før Skar. Denne sykles til Hammeren, hvor det er frislipp når alle har kommet trygt fram. Ferden går videre til Brekke, hvor vi runder midtrabatten og sykler samme løypa en gang til. Mål er på frikransen start og slutt for tempoen. Alle viktige steder blir selvsagt markert nøye.

  Ellers god bedring til Øyvind B som fryktet kragebeinsbrudd i helgen, men visstnok slapp med skrekken – og en skulder strukket til det ugjenkjennelige.

  Sees i morgen! • Trening uke 36
  Skrevet av Thomas [2014-09-01]
  Snart står høsten for dør, men vi rekker et par treninger før den fineste årstiden er over oss.

  I morgen møter vi kl. 18 på Brekke, og kjører noen simuleringer i klubbritt løypa. Vi sykler et drag opp Greveveien, spurter full pupp opp Movassbakken, triller rolig bort til gamleveien og kjører et tempodrag der. Gjenta en eller to ganger alt etter hva vi føler for. Så kan vi sykle noen tempodrag eller spurtdrag hvis vi har overskudd til det.

  Torsdag er det bakker. Oppmøte 18 på Brekke.

  Lørdag/søndag langtur? Jeg er muligens med på søndag, men da må det være start kl. 7


 • Trening uke 34
  Skrevet av Thomas [2014-08-18]
  Som dere akkurat fikk høre av Tim, trenger vi altså 5 vakter til Wiersholm Open i morgen. Stiller dere der, får vi penger i klubbkassa som kan brukes på drakter eller årsfest eller annet som kommer dere til gode.

  I morgen blir det altså arrangement istedenfor trening. Wiersholm Open starter 17.30, og jeg oppfordrer dere til å stille som vakt i løypa. Snakk med Tim hvis du ennå ikke har meldt deg på.

  Dette betyr at klubbrittet som egentlig skulle gått tirsdag er flyttet til torsdag. Den dagen møtes vi kl. 18 på Bogstad camping. Vi sykler felles inn og ut av Sørkedalen og ved Gressbanen går starten for klatringen opp til Tryvann. Førstemann til toppen har vunnet rittet.

  Lørdag arrangerer Åsmund Nordmarksrittet, med start og mål ved Grinda. Dette rittet har ryktet som et av de morsomste terrengrittene. Det er flere fra Frikransen som har tenkt seg å stille, men jo flere vi blir, desto kulere blir det. Påmeldingsavgiften for Frikransere er 250 kr. Les mer på oslosykkelcup.no

  Jeg håper jeg ser så mange av dere i morgen som mulig!


 • Trening uke 33
  Skrevet av Thomas [2014-08-11]
  I morgen tenkte jeg å sykle terreng som oppvarming til de som skal sykle Ultrabirken eller vanlig Birken. Vi møtes på Brekke kl. 18 på terrengsykkel og sykler litt rundt i marka. Vi prøver å finne fine stier, men også litt grus. Forslag til hvor vi kan sykle tar vi i morgen.

  Onsdag er det Pizzorne, dvs. en fellesstart opp til Tryvann. Starten går kl. 19 fra Gressbanen, og man skal vel registrere seg innen en halvtime før. Glimrende anledning til å teste formen og sette ny pers. Jeg har i hvert fall tenkt å sykle.

  Torsdag er det bakkedrag. Oppmøte 18 på Brekke.

  Si gjerne fra om noen drar på langtur i helgen.

  Ellers vil jeg gjerne si fra at Wiersholm arrangerer et ritt i Sørkedalen og opp til Tryvann hvor de trenger vakter. Dette foregår 19. august, altså samme dag som vårt klubbritt opp Tryvann. Vi kan legge det opp slik at det er mulig å både delta og stille som vakt i løypa etterpå. Dette er gode penger i klubbkassa til Frikransen. Snakk med Tim (tim.victor.bennett@tdc.no) hvis du har mulighet til å stille.

  Vi sees i morgen!


 • Trening uke 32
  Skrevet av Thomas [2014-08-04]
  Vel tilbake fra ferie og nå skal flesket trimmes bort.

  Tirsdag møtes vi til første trening etter sommeren. Vi tar det litt med ro siden det er oppstart igjen, samt klubbritt to dager etter. Jeg kan ikke den dagen, men dere andre møtes kl. 18 på Brekke.

  Torsdag er det klubbritt. Vi møtes på Brekke kl. 18, og kjører den klassiske Frikransen-tempoen i Maridalen. Det er Eddy Merckx-regler som gjelder, det vil si ingen tempoeffekter. Alle stiller på sin vanlige sykler og sitt vanlig utstyr. Bruker du høyprofilhjul til vanlig, kan du bruke disse, men platehjul, tempodrakt eller –hjelm er ikke tillatt. Vi kjører selvsagt samlet gjennom løypa før start.

  Søndag tenkte jeg meg en tidlig langtur. Start rundt 7. Si fra om noen vil være med, eller sykle senere på dagen.


 • Langtur søndag 3. august
  Skrevet av Hans (hansflensted AT gmail DOT com) [2014-07-31]
  Jeg planlægger at køre rundt om Nordmarka på søndag. Hvis nogen ønsker at være med send gerne SMS på 95 55 95 16. Jeg planlægger afgang fra Oslo kl. 8.
  Hans


 • Trening i sommer
  Skrevet av Thomas [2014-07-01]
  Offisielt har trenerne tatt sommerferie. De som vil kan gjerne trene, og invitere pr. e-post eller på forumet. Selv er jeg hjemme hele ferien, så det blir en del turer.

  Første trening etter ferien blir tirsdag 5. august - med påfølgende klubbritt 7. august.


 • Master-NM Nordby bakkemannskap og langing
  Skrevet av Åsmund [2014-06-28]
  Slik det ser ut kan jeg bedrive langing på Søndag men har ikke helse til å holde på hele dagen. Ser det er litt usemje om startider. Uten at jeg har spurt så kan kanskje det organisatoriske talentet E. Tjøtta koordinere dette og gi meg beskjed om hva, når og hvor?


  • Master-NM Nordby bakkemannskap og langing
   Skrevet av Thomas [2014-07-01]
   Det er også stor sannsynlighet for at jeg+familie kommer. Vi blir det under hele løpet.


   • Tider fellesstarten
    Skrevet av Thomas [2014-07-01]
    Slik jeg leser det fra Frøys nettside starter M45-49 (Tore B. og Richard) kl. 09.10 og M60-64 (Hans Jørgen) kl. 09.12


  • Master-NM Nordby bakkemannskap og langing
   Skrevet av Daniel [2014-06-28]
   Jeg kan også lange på søndag, og i motsetning til Åsmund har jeg helse til holde på hele dagen.


 • Frikransen uke 26
  Skrevet av Thomas [2014-06-23]
  Denne uka er det tid for siste klubbritt før ferien. Kampen i tet er tilspisset, det ryktes om oppladning på gudsforlatte steder…

  I morgen møtes vi altså på parkeringen ved Hvervenbukta kl. 18. Vi sykler 1 masterrunde i "Nedom og hjem"-løypa, før frislipp og to nye runder. Hvis noen er usikre på vei eller oppmøtested, sykler jeg rute Sagene – Gamlebyen – Ekeberg – Hverven fra kl. 17.30. Jeg vet at flere også tar veien over Rådhusplassen. Si fra hvis du vil ha følge.

  Torsdag trener vi bakker. Oppmøte kl. 18 på Brekke.

  Lørdag/søndag? Langtur! Vi avtaler.

  Hilsen Thomas

 • Treningsplan uke 25
  Skrevet av Thomas [2014-06-16]
  Tirsdag begynner vi opptrappingen til NM. Vi kjører tempodrag-/spurtøkt på full pupp til vi ikke orker mer. Brekke kl. 18. Det blir også en gjennomkjøring av NM-løypa litt senere., sannsynligvis lørdag 28. eller søndag 29. juni.

  Torsdag møter dere på Brekke kl. 18 for bakker. Selv tar jeg en langtur på dagtid.

  Lørdag/søndag er det selvfølgelig muligheter for langtur. Jeg kjører flyttebil fram og tilbake i 900m, men jeg kommer meg nok ut tidlig om morgen eller sent på kveld. Men langt blir det ikke.

  Sees i morgen!


 • Treningsplan uke 23
  Skrevet av Thomas [2014-06-02]
  Tirsdag møter dere kl. 18. Jeg kommer ikke. Tren gjerne på flata, eller kjør noen bakkedrag.

  Torsdag er det klubbritt. Vi møtes utenfor Gjensidige-bygget på Drammensveien kl. 18, og kjører samlet bort til Forneburingen hvor vi sykler spurtrittet. Vi sykler 15 runder, og det deles ut poeng til spurtvinneren etter 3,6,9,12 og 15. runde. Ved siste spurt dobles poengene 6,4 og 2 mot 3,2 og 1 på de andre rundene). Vinneren er den med flest poeng til slutt.

  I helgen er det pinse, og muligheter for langturer fredag-mandag. Avtal gjerne her om dere skal på tur.


 • Treningsplan uke 22
  Skrevet av Thomas [2014-05-27]
  Tirsdag kjører vi spurttrening. Litt usikker på om vi starter med bakkespurter eller avslutter med Nilserudkleiva. Dette avgjør vi i ved oppmøte. Kl. 18 på Brekke

  Torsdag er det fridag, og jeg planlegger langtur med start rundt 7. Vestover over Sollihøgda, og i retning Drammen, Røyken, Slemmestad, osv. De som vil kan trene på kveldstid, da gjerne bakker - tradisjonen tro.

  Alltid mulighet for en langtur i helgen. Avtal gjerne her eller pr. e-post.


 • Treningsplan uke 21
  Skrevet av Thomas [2014-05-19]
  Vi fortsetter de gode treningene også nå som sola skinner.

  Tirsdag møtes vi kl. 18 og sykler noen tempodrag før vi topper det hele med bratte kneiker på Nordberg. Hvilke(n) blir en overraskelse til siste slutt!

  Torsdag sykler vi bakker. Oppmøte kl. 18 på Brekke.

  Søndag planlegger jeg igjen en langtur. Jeg er veldig glad i tidlig avreise, nok mer enn de fleste. Men dette avtaler vi nærmere når helgen nærmer seg.

  Merk også at NM-løypa er offentliggjort, og denne bør passe de fleste Frikransere som hånd i hanske. Det blir en gjennomgjøring av løypa som trening senere, men vi bør allerede nå tenke over hvem som stiller og hvordan vi bør legge opp treninga framover. Send meg gjerne en e-post om du har tenkt å stille.


 • Treningsplan uke 20
  Skrevet av Thomas [2014-05-12]
  Høsten slipper ikke helt taket ennå, men det er visstnok bedre tider i vente. Før det skal vi har klubbritt nr. 2.

  Tirsdag er det årets andre klubbritt som går av stabelen. Duatlon-en i Maridalen og Grefsenkollen kjøres slik at vi først tar en flat tempo, og deretter en bakketempo fra Skeidbanen til restauranten på Grefsenkollen, hvor vi starter i samme rekkefølge som resultatlista fra del 1.

  Vi møtes kl. 18 på Brekke og tar en felles oppvarming og gjennomkjøring av løypa. Deretter starter vi med 30 sekunders mellomrom. Når alle har syklet og administrasjonen fått orden på resultatene, triller vi bort til Skeidbanen, hvor vi starter med førstemannen på tempo, og starttidene er det samme som forskjellen i tempotidene fra del 1. Merk at du må bruke samme sykkel på begge tempoene!

  Torsdag trener vi bakker. Oppmøte kl. 18 på Brekke.

  Langtur i helgen? Inviter gjerne på forum.


 • Treningsplan uke 19
  Skrevet av Thomas [2014-05-05]
  Det ser ut som våren har glemt sommeren og skal gå direkte til høst, men ekte Flandriens lar seg ikke skremme av det. Vi trener som vanlig selv om det drypper litt.

  Tirsdag møtes vi kl. 18 på Brekke. Vi fortsetter den gode trenden med variert treningsinnhold, og tar 2x6 bakkespurter med påfølgende tempodrag.

  Torsdag er det bakker. Grefsen eller Tryvann. Oppmøte kl. 18 på Brekke.

  Muligheter igjen for ritt/langtur i helgen. Inviter gjerne her på forumet.


 • Langtur
  Noen som er interessert i rolig langtur Oslo-Roa-Oslo i morra 1 Mai? Ca 15 mil.


 • Langtur
  Noen som er interessert i rolig langtur Oslo-Roa-Oslo i morra 1 Mai? Ca 15 mil.

 Neste