<< - Medlemmer - Butikken -
Språk English - Engelsk
Språk Norsk - Norwegian
Kjenn en frikranser del 1 2001-02-08
Tim Victor Bennett er vår oppmann for løp.

Den stolte traver er 35 år, jobber som it-konsulent og bor på Karlsrud, med kort vei til fantastiske
treningsmuligheter i Østmarka!

Frikransen sier: Frikransen er en klubb også for de som er litt gale. Og Tim er en av de galeste vi har. Han er totalt løpsgal.

Frikransen spør: Hvor mange løp deltok du på i fjor? Og hvorfor? Og hvilket løp var du mest fornøyd med?

Tim: Løpsgal er kanskje å ta i, men løping er det morsomste jeg veit om, spesielt i kortbukse, pent vær og 25 varmegrader! I fjor deltok jeg i 20 løp. Pleier vanligvis ikke å løpe så mange løp, men ut på høsten tok det helt av og jeg stilte stort sett opp i det jeg kunne av løp. Konkurranser er gøy fordi en møter mye kjentfolk pluss at det er en grei måte å få testet ut om treninga virker. Jeg var fornøyd med flere løp i fjor, men nr 1 var nok halvmaraton på Beitostølen. Starten gikk i snøstorm oppe på Valdresflya og jeg hadde spist alt for mye til frokost. Så de første 5-6 km.hadde jeg ballongmage!!! Men etter hvert som sola og medvinden kom løsnet det og jeg løp som en gud de siste 10km. Jeg var også veldig godt fornøyd med Birkebeinerløpet hvor jeg persa med over ett minutt

Frikransen spør: Du må jo trene litt også? Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

Tim: Jeg trener 5-7 ganger i uka året rundt. Har ikke noe spesielt opplegg.Eneste "kravet" jeg har er å være ute i minimum 75 min.pr.økt. Og jeg lar dagsformen bestemme hvor fort det skal gå. Har også en fast langtur i uka som minimum skal være på 2t og 15min. Intervalltrening ligger ikke for meg, så nå prøver jeg en ny vri med å konkurrere så ofte som mulig, for på den måten jevnlig få kvalitetsøkter. Så langt ser det ut som det funker, alle resultater i vinter tyder i hvert fall på det!

Foto er utlånt av kondis.no/Stig A. Vangsnes

Frikransen spør: Og så har du fått ansvaret for løpsavdelingen i Frikransen. Noen tanker om den store byrden i en klubb med mange sykkelfantaster?

Tim: Det viktigste i første omgang blir å få i gang gruppa ved å møtes til treninger og ut i fra det skape ett miljø som vi kan bygge videre på, sykkelfantaster eller ikke. Sykkelsesongen er jo relativt kort og intensiv og jeg regner med at flere av Frikransens Stolte syklister også har lyst til å løpe litt! Tanken er også å prøve å få til en klubbkonkurranse i løpet av året og jeg jobber litt med løype til det oppe i hodet mitt. Det hadde også vært gøy å dratt av gårde med en gjeng på løp. Det Norske Fjellmaraton på Beitostølen er i såfall ett glimrende utgangspunkt!

Frikransen spør: Til tross for løpsfokuseringa, så er du ikke fri for å la deg utfordre til å delta på andre konkurranser, eller treninger?

Tim: Jeg er generelt sportsidiot og avhengig av fysiske utskeielser. Er kanskje litt Ole Brumm:ja takk,begge deler. Men så sant jeg har tid,sted og penger så er jeg med på alt jeg.

Frikransen spør: Hvilke konkurranser er det som dine store mål for sesongen?

Tim: London Maraton 22/4 er veldig viktig.Skal der gjøre ett helhjerta forsøk på å komme under 3 timer for første gang. Ellers er Birkebeinererrittet/løpet også viktige.Og selvfølgelig Oslo Maraton i august.

Frikransen spør: På kondis.no har du proklamert din deltagelse på Kristins runde. Hva er det?

Tim: Ja.si det!!!!Det som intereserte meg med Kristins runde var i grunnen det at det var så langt, over 6 mil, over alle de høyte toppene i Nordmarka og det er jo en utfordring.

Frikransen spør: Når og hvorfor ble du medlem i Frikransen?

Tim: Jeg ble medlem i februar 2000, jeg så det via kondis.no og syns det så spennende ut!!! Angrer ikke på det nei!

Frikransen spør helt til slutt: Klubben har mange aktiviteter og mange tilbud, er det noe du savner?

Tim: Nei,egentlig ikke.Jeg syns Frikransen har masse bra tilbud. Det eneste kanskje er Gratis racersykkel.

Takk for det Tim, er det noen der ute som har spørsmål eller annet til Tim så kan dere jo fortsette her: