<< - Medlemmer - Butikken -
Språk English - Engelsk
Språk Norsk - Norwegian
Kjenn en Frikranser del 4: 2001-03-15
Han ble sparket ut av lilleputtlaget fordi han var liten, fet og lat, han liker ikke svette damearmhuler i pyjamas og sykkel med c.

Bent Olav Olsen er 36 år, gift og har ett barn, jobber på Folkehelsa med skadeforebygging, bor i Fredrikstad og har hybel i Sofiesgate 5. Vararepresentant og Multisportoppmann.

Frikransen spør: Er du et aktivt medlem?

Boo: Treningsmessig så er jeg vel kanskje blant de minst aktive, før konkurranser er jeg ganske aktiv verbalt. Men jeg ønsker at det skal skje noe i klubben, jeg har til tider mange (og til dels motstridende) meninger om klubbens ve og vel og så er jeg rimelig aktiv på hjemmesiden vår. Og så var jeg en tid aktiv på kondis.no, noe som kanskje delvis var årsaken til at Tim og Sture kom til Frikransen?

Frikransen spør: Har du mosjonert hele ditt liv?

Boo: Ikke i det hele tatt. Jeg var liten, lys og fet og ble "sparka" ut av lilleputtlaget fordi jeg var for lat. Jeg prøvde padling som 11-åring, men det var for slitsomt. Kjøpte windsurfer i '83, og det var trivelig så lenge det var fint vær. 90 øvelsesdøgn gjorde at jeg var i relativt god form i militæret, men den forsvant så fort jeg ble student. Prøvde meg på judo, men fant det noe usmakelig å ligge i pyjamas med ansiktet klemt inn i svette damearmhuler hele kvelden. Øl, burger, cola, loff og noe lesing gjorde at formen ble så dårlig at når jeg var ferdig på universitet, kunne jeg ikke gå opp to etasjer uten å ta pustepause.

Frikransen spør: Men på ett eller annet punkt snudde det vel?

Boo: Sånn ca ved 100 kg og det er fett nok når man er 1.78 høy. Det begynte med innkjøp av fuglehund og dertil hørende jakt. Så begynte jeg med litt fjellklatring sammen med Njål, men da sa kona at det ikke var hundeaktivitet. For å "få lov" til å klatre, løp jeg med bikkjene en gang per klatredag. Etter hvert ble det også noe sykling, nok en gang trukket med av Njål.

Frikransen spør: Og nå mosjonerer du regelmessig?

Boo: Njaa. Hvis noen om sommeren spør meg hvor mye jeg trener, så svarer jeg at jeg løper 2-3 ganger i uka og sykler 2-3 ganger i uka, og så blir det litt svømming i tillegg. Og det er ofte sant. Men om vinteren er det verre. Med mye reising i jobben, kone som har vakt, pendling og barn i barnehage med dertil hørende forkjølelser og annen moro så blir det til tider lenge mellom hver trening. I vinter har det vært ille og i februar i trente jeg bare seks ganger og det kjenner jeg på formen, og ser jeg på badevekta.

Frikransen spør: Hva er dine tider?

Boo: Ja si det. 1500 m brystsvømming går på ca 30 min. Jeg tror jeg kan klare 45 min på 10 km løping. Halvmaraton har jeg løpt på 1.50 og med landeveissykkelen holder jeg en marsjfart på +/-30 km/t på langtur for meg selv.

Frikransen spør: Og en slik en er oppmann for klubbens triatleter?

Boo: Ja det er jo egentlig en vits. I 1999 deltok André og jeg i Oslo triatlon på olympisk distanse, og av en eller annen grunn så gikk jeg fra André. Dermed var det jo logisk at jeg skulle få ansvaret for å være klubbens triatlonkontakt. Nå er jo ikke arbeidsbyrden avskrekkende foreløpig, men jeg har i hvert fall noen planer om litt klubbkonkurranser og slikt.

Frikransen spør: Du skriver konsekvent triatlon uten h?

Boo: Det får da være grenser for jåleri! Det er nesten like ille som å starte en sykkelklubb i "moderne" tid og skrive sykkel med c (for eksempel de gul-svarte fra Bærum) eller barbere beina når man er sykkelmosjonist.

Frikransen spør: Skal du konkurrere i år?

Boo: Jadda, alltid optimist. Stjernetråkken, Sentrumsløpet, Råskinnet, Lillehammer-Oslo, Görslitet, Grenserittet, Oslo triatlon og Drammen maraton er de jeg er rimelig sikker på at jeg skal få med meg, i tillegg til klubbkonkurransene. I tillegg får vi se om det blir plass til no sprint-duatlon eller no slikt, men det er Oslo triatlon som er "målet" .

Frikransen spør: Og hva er målet?

Boo: Ti minutters forbedring. Det har jeg i det alt vesentlige tenkt å klare ved å lære meg crawl, trene mer langturer og trene overgang sykkel/løp. Og kjøpe meg sykkelsko som er noe raskere å få på seg.

Frikransen spør: Hva synes du om klubben?

Boo: Oj, dette kan bli langt. Først av alt så er det mange trivelige folk, vi har Norges desidert beste klubbside og vi har hele tiden hatt meget god tilgang på billig og meget bra utstyr. En del av treningene har vært trivelige og bra.

Men hvis jeg skal trekke frem en del av de punktene som jeg mener er negative så kan vi jo begynne med mangelen på moro. Til tider synes jeg vi har vært alt for "seriøse" med tanke på at 95% i beste fall er aldrende mosjonister. Det betyr ikke at vi ikke skal ha struktur på tingene og trene skikkelig, men vi må kunne klare å lage en ramme rundt det hele som fremmer det sosiale. Dette gjelder også klubbkonkurransene, det gjelder spesielt klubbkonkurransene!

Den første tiden tror jeg vi var veldig flinke til å ta i mot nye og vise at vi var glad for en ny treningskompis. Nå har jeg følelsen av at vi har vokst fort og dårlig. Ser man på medlemslista så har det kommet mange nye medlemmer til klubben, men vi ser dem jo aldri og vi mister også mange etter et år fordi vi ikke har noe system for å finne ut hvem de er og hva de ønsker. Det burde være en prioritert oppgave, de som melder seg ut kommer aldri igjen.

Når det er sagt, så savner jeg også litt mer respons fra medlemmene. Hjemmesiden er til for å brukes, årsmøtet bestemmer og julebord er jo svært hyggelig, men jeg begynner å lure på om klubben egentlig består av 20-30 medlemmer, og av dem er et bare 10-15 som bryr seg og gidder å være med å bidra.

Frikransen spør helt til slutt: Er det noe du savner i Frikransen ?

Boo: Noe har jeg nevnt, men jeg savner innefotballen/innebandyen og de "opprinnelige" som en ikke lenger ser. Jeg savner faktisk dugnadene våre. Og så skulle jeg ønske vi kunne få kortarma løpetrøyer i Frikransendesign