<< - Trening - Ski - Løp - Svømming - Duatlon - Triatlon -
Språk English - Engelsk
Språk Norsk - Norwegian
Vintersykling! 2001-01-26
Vinteren er den beste tiden for vintersykling i marka! Hva med å slippe klister og køer i løypa?

Nordmarka er riktig fin om vinteren for sykling! Løvenskiolds menn kan brøyte veier og når tøværet setter inn og skiløypene får Bislettis er mange skiløyper fine også!

Fire gode argumenter:
  • Det er ikke kalt, uansett temperatur, med riktig utstyr
  • Det er ikke glatt, med riktig utstyr
  • Du er alene med elgen! Ingen kø før Kikutstua's servering
  • Det er sykling!
Ruteforslag:
De fleste veiene i Nordmarka er brøytet og i god stand. Dog var veien fra Kikut over Bjørnholt ned til Maridalen elendig ifjor. Mine favoritter tar utgangspunkt i Sørkedalen (skole) dit jeg vanligvis transporterer meg selv pr bil for å slippe issvuller på offentlig vei. Er været fint tar jeg opp Langlia rundt Sandungen til Kikut for å si hei til skifolket og spise gulrotkake, tilbake over Glåmene og Finnerud - omtrent 40 km. Erfaringsmessig så blir gjennomsnittshastigheten rundt 16 km/t mens den om sommeren på samme puls nivå er rundt 19-20 km/t. (Litt forsiktig i nedoverbakker og sånt...;)
Bomveien til Tryvannskleiva er fin for intervalltrening og odde korte kveldsturer. Har været jaget skiløperene vekk med Bislettis så er veien fra Tryvann til Skjennungen fin-fin og kan da kombineres med hasardkjøring ned til Sognsvann!
Man kan også sykle til / fra stryken f.eks. - http://www.lovenskioldskog.no/ har kart over brøytede veier!

Utstyr:
  • Dekk: Piggdekk er fantastisk og nødvendig hvis det ikke er perfekt vinterføre. Bruker selv Nokian Extreme med 296 pigger - glimrende!
  • Sykkel ellers: Intet å bemerke. Dog kan vanlige sykkelflasker fryse fort i -10! Da bruker jeg en plast-termo-flaske som er ok i omtrent to timer.
  • Sko: Jeg bruker vintersko med neoprenkappe rundt ankelen og 'plysj' inni fra Sidi, ifjor brukte jeg noe lignende fra Shimano. Begge bra. Utenpå vanlig neopren 'trekk'. Varm og fin i -10 i minst 2 timer! (men husk rundtråkk!)
  • Ben: Under superundertøy, kort sykkelbukse, langbukse i Polartec og lange selebukser med vindtett stoff foran. Varmt som f'... i all slags vær!
  • Overkropp: Superundertøy, polartec trøye, fleece/tykk Polartec genser og til slutt tett jakke (Både Frikransens vinterjakke eller god regnjakke - Gore f.eks går bra). Bytter ut den tykke Polartec genseren med vest over -5 grader!
  • Hode og hender: På hodet har jeg en Gore windstopper balaklava - glitrende, aldri kald! Og tynn er den også for god plass under hjelmen. Dertil briller for å stoppe snørret. På hender gode vinterhansker eller votter!


Undertegnede er ofte underveis i bedagelig tempo, nesten hver weekend hvis ikke det er 'drømmeføre' for skia. Mail Sigurd hvis du trenger følge!